szigetelés hiánya

A szigetelés hiánya energiába kerül

A nem megfelelő ablakszigetelés az épületfizika szempontjából hőhidat (más néven hideghidat képvisel). A szigetelt redőnydoboz a hőt az épület belsejéből kifelé gyorsabban szállítja, mint a szomszédos alkatrészek.

A nem szigetelt redőnydoboz tehát a legmagasabb minőségű épületszigetelést is tönkreteszi: Értékes fűtési energiát veszít, és többet kell melegítenie, hogy a redőnydobozzal a kívánt hőmérsékleti szinten tartsa a helyiséget. Ez befolyásolja az üzemanyag-fogyasztást és az ebből fakadó fűtési költségeket.

El kell fogadni a kompromisszumokat az életkényelem tekintetében is. A legrosszabb esetben a hőhidak az épületszövet károsodásához (repedésekhez) vezetnek, és a velük járó hőmérséklet-különbségek megváltoztatják az épület fizikai klímáját, így fennáll a penészedés veszélye.

Az szigetelés hiánya energiába kerül

A ROKA-LITH sorozatú külső redőny és redőny dobozai kombinálva vannak a Neopor-ból készült erősen szigetelő maggal, mivel a szigetelés hiánya energiába kerül. A továbbfejlesztett EPS merev hab grafit részecskéket tartalmaz, amelyek visszaverik a hősugárzást. Ennek eredményeként a javított lambda (λ) = 0,032 W / (mK) hővezető képességet kínál. A szigetelési teljesítményre vonatkozó még magasabb igények kielégítése érdekében a téglahéjak üreges kamrái perlittel is megtölthetők.

Míg a redőnyládák ma már természetesen beépülnek az új épületek modern ablakszigetelés koncepciójába energiába kerül, a meglévő épületekben még mindig sok szigetelt redőnydoboz található . Ennek oka: Az 1980-as évek végéig szokás volt vékony fából készült redőnydobozokat felszerelni, amelyek külsejét egyszerűen vakolták : a hatékony hőszigetelésnek nyoma sincs.

Még akkor is, ha egy energetikai felújítás során hőszigetelte a tetőt, a homlokzatot és a kerületet , és a régi ablakokat is újakra cserélte, az ablakok gyakran érintetlenek maradnak – és a felújítás során még mindig energiafogyasztó hőhidakat képeznek.

Választhat a szigetelt redőnydobozokból

Ellenőrizze a redőny doboz szigetelési követelményeit: két módszer közül választhat. A következő, gyorsan és egyszerűen elvégezhető teszt segítségével ellenőrizheti a szigetelt redőnydobozokból, hogy a redőny dobozának szüksége van-e szigetelésre: Tartson égő gyertyalángot a redőny dobozához és az övcsatornához. Ha a gyertya lángja villog, a levegő oda mozog – és ezzel együtt a hő is. A világító ablak villogó láng szivárgó redőnydobozt jelez, amelyen keresztül a levegő és a hő akadálytalanul kijuthat a szabadba. Itt sürgősen intézkedni kell: A redőny dobozának szigetelése ajánlott.

Ha pontosabban szeretné észlelni a hőhidakat, akkor támaszkodhat egy professzionális módszerre : az úgynevezett termográfiára. Az energetikai tanácsadók például ezt a képalkotási eljárást kínálják szolgáltatásként, akik hőkamerával ellenőrzik a házat. A teszt eredménye megmutatja, hol vannak még nem kívánt hőhidak a házban. Ily módon átfogó energetikai tanácsok tárolnak minden redőnydobozt szigetelés nélkül.

Kapcsolódó bejegyzések